EuroPhotoHub

Waar een foto meer zegt dan 1000 woorden!

Op vakantie naar Antalya dit jaar?

Vakantiebestemmingen zijn voor sommige Nederlanders erg makkelijk om uit te kiezen. Vaak wordt het Spanje, Italië of Griekenland. Dan is er ook nog een groep die wat liever naar het noorden gaat en Zweden, IJsland of Denemarken liever op zoekt. Natuurlijk zijn er nog genoeg mensen over die het wat dichter bij huis aanpakken en gewoon lekker in Nederland blijven. Maar misschien is het dit jaar leuk om eens wat nieuws te proberen? Wat dacht je van Antalya?

Antalya

Antalya is de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam. Het ligt aan de zuidwest kust van Turkije. Deze hele kust wordt drukbezocht als het draait om toeristen en ook Antalya is een aardig populair vakantiegebied. Er zijn ongeveer 700.000 inwoners verspreid over vijf verschillende stadsdelen. Er heerst een mediterraan zeeklimaat, omdat het ligt aan de Middellandse Zee. Hierdoor kan er genoten worden van warme zomers en milde winters. In de winter kan er wel geskied worden. Dit kan op de Bakirli, een berg van ongeveer 1800 meter hoogte. Door deze heerlijke weersomstandigheden is Antalya het hele jaar van te genieten. Antalya ligt niet ver van steden zoals Denizli, Burdur, Konya en Isparta, waardoor hier ook een dagje genoten van kan worden op vakantie.

Antalya ligt op ongeveer 30 meter hoogte op zeeniveau. Boek je vliegtickets Turkije? Dan heb je wel een visum nodig. Dit kan geregeld worden aan de grens en kost ongeveer €15.

Bezienswaardigheden

Maar wat is er allemaal te doen in Antalya? Het heeft een rijke en imposante geschiedenis. Het oude centrum wordt ook wel Kaleiçi genoemd. Tot de Tweede Wereldoorlog was Antalya niet veel groter dan dit centrum, sindsdien is het aardig gegroeid. Dit centrum is gedeeltelijk autovrij en staat vol met winkeltjes waar heerlijk geshopt kan worden. Er staat een moskee gebouwd in 1230 en gerenoveerd in 1373. Er is daarnaast een Romeinse haven te vinden wat ingesloten is door de hoge stadsmuren. Met de voet is dit wel bereikbaar. Vanaf daar kunnen er diverse bootritten gemaakt worden, waarbij er ook genoten kan worden van duiken en snorkelen.

Enkele kilometers buiten Antalya liggen de Düden watervallen. Deze zijn ongeveer 28 meter hoog en beschermen een grot, waar prachtige beelden gezien kunnen worden. Verder zijn er nog genoeg prachtige stranden te vinden, zowel kiezel- als zandstranden. Hier kan genoten worden van de zon en het azuurblauwe zeewater.

Er is daarnaast nog genoeg te doen en zien in de omgeving van Antalya. Het is rijk aan archeologische sites, van dodensteden (Myra), tot ruïnes in Perge tot een groot Romeins theater wat er nog zeer goed uit ziet (in Aspendos). Het zal makkelijk zijn om er een aantal heerlijke vakantieweken mee te vullen.

In conclusie, is er eigenlijk genoeg te doen in Antalya! Wanneer bestel jij jouw vliegtickets Antalya?

Related Posts