EuroPhotoHub

Waar een foto meer zegt dan 1000 woorden!

Op vakantie met een dreumes

Je wilt natuurlijk weleens op vakantie en zeker met het gezin waar je zo van houdt. Maar als je kleine kindjes hebt, kan dat best een onmogelijke opgave lijken. Bijvoorbeeld hotels, zoals een hotel in Den Haag zijn al wat minder geschikt. Met een beetje voorbereiding kun je er toch voor zorgen dat het een geweldige ervaring wordt voor het hele gezin. In deze blog geef ik je wat tips. Lees je mee?

Kindvriendelijk is het sleutelwoord

Een plek voor het hele gezin, dat is waar de vakantie moet plaats vinden. En dat betekent dat je op zoek moet naar een kindvriendelijke accommodatie. Zoek een hotel of verblijfplaats met kinderfaciliteiten zoals een speeltuin of zwembad. Sommige accommodaties bieden ook kinderopvang of kinderanimatie aan. Dat is ook nog eens leuk en zo ervaar je als ouder misschien ook nog een beetje tijd op jezelf! Denk bijvoorbeeld aan een fijne plek zoals Europarcs. Hier is genoeg te doen en te beleven maar je komt er ook tot rust. Er zijn veel last minute vakantieparken te vinden op internet, zodat jullie op ieder moment op vakantie kunnen.

De planning erop aangepast

Kinderen hebben baat bij een planning. Zeker als het om kleine kinderen gaat. Koters hebben regelmatig rust nodig, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd inplant om te rusten en te slapen tijdens de vakantie. Een volle dag aan activiteiten zal voor veel spanning zorgen als men niet uit kan rusten tussendoor.

Hele hebben en houwen mee

Iedere ouder weet dat je alles mee moet nemen als je met kinderen op stap bent, er is niet zoiets als ‘te veel’. Zeker op vakantie niet. Neem vertrouwde spullen mee. Neem speelgoed, boekjes, knuffels of andere vertrouwde spullen mee om het kind gerust te stellen in een onbekende omgeving.

Ruimte = rust

Ondanks een duidelijke planning is het belangrijk dat je ruimte laat voor flexibiliteit. Houd er rekening mee dat kinderen soms onvoorspelbaar kunnen zijn, dus maak geen strakke tijdschema's en laat ruimte voor spontaniteit, dat zorgt voor een meer ontspannen ervaring voor iedereen.

Samen op vakantie

Laat de kinderen soms meebeslissen welke activiteiten jullie gaan doen of welke plekken jullie gaan bezoeken. Zo voelen ze zich betrokken bij de vakantie en zijn ze meer gemotiveerd om mee te doen. Bij hele kleine kindjes gaat dit niet maar kinderen vormen al vanaf een jonge leeftijd een mening en het zal zeker gewaardeerd worden als daarnaar geluisterd wordt.

Zo hebben jullie straks een prachtige ervaring met de familie, eentje waar jullie nog vaak aan terug zullen denken. Er kan altijd iets anders lopen op vakantie, maar met deze tips zal het niet aan de voorbereiding liggen.

Related Posts